OMEGA 3
Omega-3 Nedir?
Omega-3’ler, doymamış yağ asitleri ailesine ait esansiyel yağ grubudur.
Omega-3’lerin üç ana türü vardır: alfa-linolenik asit (ALA), eikosapentaenoik asit (EPA) ve dokosaheksaenoik asit (DHA).
ALA bitkilerden gelir ve beslenme yoluyla en kolay alınabilen Omega 3 çeşididir. EPA ve DHA omega-3’lerin en yaygın kaynakları soğuk sudaki yağlı balıklardır (somon, ton balığı, uskumru, ringa balığı ve ayrıca midye ve istiridye gibi bazı kabuklu deniz ürünleri).
SUPLEWİSE balık yağı bileşiminde; ağır metallerden uzak, temiz ve soğuk okyanus sularında yaşayan, küçük cins balıkların yağları kullanılmaktadır.
Balıklardan elde edilen yağlar kimyasal çözücüler kullanılmadan tamamen mekanik yöntemler kullanılarak, moleküler distilasyon ve yüksek deodorizasyon teknikleri ile saflaştırılır.
Birinci sınıf kalitede trigliserit formda bulunan balık yağımız yüksek saflıkta Omega-3, EPA & DHA kaynağıdır.
Norveç İlaç Kurumu ve FDA onaylı aynı zamanda IFOS 5 yıldız sertifikasına sahiptir.
OMEGA-3’ÜN FAYDALARI
Bağışıklığı güçlendirir;
Vücuttaki inflamatuar süreçlerin azalmasına destek olan Omega 3 bu doğrultuda kişinin bağışıklık sistemini güçlendirir.
Kalp damar hastalıklarına iyi gelir;
Omega-3 yağ asitleri, vücuttaki inflamasyonu, kan lipit düzeylerini ve kan basıncını düşürmeye yardım ettiği için potansiyel kardiyovasküler hastalıkların ortaya çıkmasını önlemekle birlikte mevcut kalp hastalıklarına da iyi gelir.
Göz sağlığı için faydalıdır;
Omega 3 yağ asitleri, gözyaşının yağlı kısmını üreten gözdeki meibomian bezlerinin fonksiyonunu iyileştirme konusunda etkilidir. Bu bezlerin gelişip iyileşmesi kuru göz semptomlarını hafifletebilir.
Beyin sağlığı için faydalıdır;
Omega-3 yağ asitleri EPA ve DHA, yaşamın tüm aşamalarında normal beyin fonksiyonu ve gelişimi için kritik öneme sahiptir. Omega-3 bilişsel fonksiyonların ve sinir hücrelerinin korunmasına yardımcı olur. Yağlı balıklarda bulunan omega-3 yağ asitleri beyin gelişimi ve sinir hücrelerinin bakım ve onarımını üstlenebilir. Sinir hücrelerinin ölümünü önleyerek beyin fonksiyonlarının iyileşmesini sağlayabilir. Bununla birlikte inflamasyonun azalmasını sağlayarak sinirsel hasarın hafifletilmesine katkıda bulunabilir.
EPA ve DHA, gelişmekte olan bebeğin beyninde önemli rollere sahiptir. Aslında, birkaç çalışma, hamile kadınların balık alımını veya balık yağı kullanımını, erken çocukluk döneminde zeka ve beyin işlevi testlerinde çocukları için daha yüksek puanlarla ilişkilendirmiştir. Bu yağ asitleri, yaşam boyunca normal beyin fonksiyonunun korunması için de hayati öneme sahiptir. Beyin hücrelerinin hücre zarlarında bol miktarda bulunurlar, hücre zarı sağlığını korurlar ve beyin hücreleri arasındaki iletişimi kolaylaştırırlar.
Trigliserit ve kan basıncı seviyelerinin düşürülmesinde etkilidir;
Düzenli olarak Omega 3 kullanan kişilerde trigliserit ve kan basıncı seviyelerinin düştüğü, yüksek tansiyonun da normal seviyelere geldiği görülmüştür. Kötü kolesterol olarak bilinen LDL kolesterol seviyelerinde azalma ve iyi kolesterol olarak bilinen HDL kolesterol seviyelerinde ve trigliserit yüksekliği tedavisinde iyileşmeler sağlayabilir.
Romatizmal eklem iltihabında etkilidir;
Antiinflamatuar etkisi sayesinde Omega 3, romatizmal eklem iltihabının meydana getirdiği ağrı ve iltihabı azaltma konusunda etkilidir.
Depresyonun etkisini azaltarak ruh sağlığının iyileşmesinde etkilidir;
Yapılan bazı çalışmalar, Omega 3 takviyelerinin, depresyon tedavisi gören insanlardaki belirtilerin azaltılması noktasında etkili olduğunu göstermiştir. Özellikle EPA içeriği zengin balık yağlarının kullanımının depresyon, anksiyete gibi psikolojik problemlerin semptomlarında iyileştirme göstermektedir.